24 Mart 2009 Salı

Twitter




İnternet hayatımıza girdiğinden beri birçok iletişim şeklini hayatımıza soktu. Önceleri Chat odaları derken, ardından ICQ geldi hayatımıza, ardından Msn girdi ve hala hayatımızın içinde. Msn'den sonra büyük Facebook furyası başladı. (Myspace, Facebook'tan daha önce başlamasına rağmen Türkiye'de o kadar çok rağbet görmedi.)

Şimdi ise Twitter hayatımıza girmek üzere. Çok basit bir şekilde "anlık blog" sitesi, bir nevi yaptığınız şeyleri bildirme aracı. Yine Facebook gibi arkadaşlarınızın olduğu bir sosyal ağ kurduktan sonra ne yaptığınızı anlık olarak değiştirebiliyorsunuz. Sosyal olan kişiler için oldukça hoş bir site gibi gözükebilir ama herhalde en ilginci Boston Celtics ile oynadıkları maçta Phoenix Suns'un minik devi Shaq'ın devre arasında Twitter'ını güncellemesi olmuş. NBA'de Shaq'tan başka oyuncuların da kullandığı zaten biliniyordu ama artık popülaritesi tavan yapar.

Benim tahminim, bu Twitter denen meret cep telefonundan da güncellenebildiği için Türkiye'de Facebook gibi bir etki yaratabilir ama en iyisi herhalde hiç bulaşmamak olacak. :)

İlgisini çekenler için:
www.twitter.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder