30 Mart 2009 Pazartesi

Dizi var.. Dizi var!!

Cidden dizi var, bir de dizi var.. Yani Türkiye'de bile böyle iken Türkiye'deki dizilerin Amerika'nın meşhur dizileri ile kapışması imkansız gözüküyor.

Türkiye'nin en pahalı dizisi, herkesin bildiği gibi Kurtlar Vadisi (son bölümlerini izleyemesem de ilk bölümünden beri izliyordum) ama gel gör o kadar çok reklam alan ve ilgi gören bir dizi olmasına rağmen dizide görsek efekt namına hiçbir şey yok. Elde silah var ama silahtan çıkan ateş nerden kopyalanmış. Onu geçtim silahtan çıkan ses bile gerçek değil. Vurulanlar zaten yere düşerken bir garip. Senaryosu (bazı yerlerde saçmalasalar da), Türkiye'de bu kadar uzun süre yüksek izlenme oranına sahip olmasında en yüksek etken ama görsel efektler olmayınca maalesef o muhteşem senaryoyu seyirciye en yüksek seviyede hissettiremiyor.

Elbette Amerika'da teknolojinin ve sektörün çok önde olmasından dolayı çok iyi yapımlar çıkabiliyor ama Türkiye'nin de dizi sürelerini kısaltıp, biraz görselliğe ve klasik dizi konularının dışında başka konulara özen gösterse çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Ekşisözlük'te en çok tartışılan dizi elbette Lost. Her hafta sabırsızlıkla ve heyecanla bekliyoruz. Zaten 6. sezon finali olağanüstü absürt bitmezse, dizi sektörünün en üst çıtası olacak. Yani bu kadar büyük bir proje ve senaryoyu, inanılmaz büyük prodüksüyonu eleştirmek için bize açık nokta bırakmıyorlar. Zaten bu yazıyı yazarken benim niyetim Lost'u eleştirmek değil. Her detayı ile muhteşem olduğunu söylemekti.

Lost'tan çıkaracağımız sonuç, Amerika'daki her dizinin süper olduğu ve tutacağı değildir. Fantastik öğeler seven birçok insan gibi Heroes dizisini bir bölüm bile kaçırmadan izliyorum. Muhteşem bir ilk sezondan sonra, senaryo ve tutarlılık sorunu yaşayan diziyi zaman yolculukları ve Hiro'nun şirinlikleri ile kurtarmaya çalıştılar, üçüncü sezon da Sylar ile başladı ve devam etti ama dizi bir türlü ilk sezon ki keyfi vermiyordu.
Tim Kring (Heroes'un yaratıcısı), daha önceden takımdan çıkardığı bir senaristi geri alınca; dişlinin kayıp çarkı bulunmuş oldu ve geçen hafta yayınlanan bölümü ile sevenlerinin yüzünü güldürdü. Senaryo olarak birçok noktayı birbirine bağlamayı ite kaka başardılar. Birçok belirsiz kısım sonuçlandırılarak (Daphne!) seyircinin ana hikayede kalması sağlandı ve sezonun kalanı için harika bir yerde bıraktılar.

Görsel olarak ise benim televizyon tarihinde gördüğüm ve en keyif aldığım sahneyi çekmişler. Diablo oynayanlar Sorceress karakterini ve en etkili büyülerinden Frost Nova büyüsünü bilirler. Yukarda gördüğümüz ufak gif'teki sahne Frost Nova'yı Heroes'a taşımışlar. İşte süper kahraman dediğin böyle olur. (Gerçi sahne üzücü bitti ama!) ve bence böyle bir diziye yakışacak ve hatta bu efektler sayesinde diziyi daha izlenilebilir ve ilgi çekici kılabilir yaptılar.

Yani artık Lost'u beklediğim gibi Heroes'u da sabırsızlıkla bekleyeceğim. Zaten Heroes'la ilgili yazıyı bu kadar geç yazmamın sebebi de, sadece ne olacak diye izlediğimden. Evet artık ne olacak merak ediyorum ve daha nasıl güzel efektler ile karşılacağız.

Ya bu heroes geri döndü galiba.. Sabırsızlıkla bekliyoruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder