28 Mart 2009 Cumartesi

Sadri Yıldız vs Lara Surol

Sadri Yıldız. Geçenlerde çalışırken ekşisözlük'te okumuştum adını ilk kez. Güzel yurdumun yine nacizane bir insanı, televizyona çıkmış ve 15 dakikalık şöhretinin tadını çıkarıyordu ama bu sefer bazı şeyler ters tepti ve yukarıda görmüş olduğunuz 10 saniyelik olay ile Türk televizyon tarihine adını yazdırmayı başardı.

Türk televizyon tarihinde bir çok enteresan isimle birlikte (Caner, Ata, Oray Eğin, Ajdar ve niceleri) adı artık unutulmazlar arasına girecek. Güzel yurdumun birçok insanı 15 dakikalık şöhret için bile neler yapabiliyor. Gerçi Caner ve Tülin, annemin (ve dolayısıyla benim) hayatında 1-2 yıl kadar olduğu için 15 dakikalık diyemeyebiliriz ama sonuçta parlayıp söndüler.

Sadri Yıldız, Türkiye'de yurdumun normal(!) insanlarından bir tanesi ve 15 dakikalık şöhreti için yaptığını birazcık haklı buluyorum, sonuçta o 15 dakikalık şöhret ile biraz para ve ilgi görüyor, fakat zaten ünlü ve popüler olan isimlerin kısa işlerle büyük getiriler kazanmasını anlayamıyorum.

Lara Şengül Surol. 06.01.1985 Eskişehir doğumlu son dönemde popüler olmuş mankenlerimizden biri. 24 yaşında ve 3 yaşında bir çocuk annesi. Özellikle son dönemde adı sık sık Victoria's Secret firmasının meşhur defilesine seçildiği ile adını ve kendisini bol bol televizyonlarda gördük. Aradan geçen bir süreden sonra, o süper defilede Adriana Lima ve Miranda Kerr ile beraber kendisini göremeyince, bizim medyadan da bir süre ses çıkmayınca bizde ne olduğunu anladık.

Aradan bir süre geçti ve Lara Surol televizyonlarda ve dergilerde hiç göremedik. Aslında doğaldır, böyle bir olaydan sonra televizyonda ne diye gözükecekti. Kendisi model olduğu için türlü türlü defilelere çıkıyordur ama televizyonlara pek yansımıyordu.

Çok sürmedi sessizliği ve yine başka bir olay ile geri döndü Lara Surol. Geçen gün "Bizim Lösemili Çocuklar" vakfı yararına yapılan Mehmet Köymen defilesinde giydiği ultra dekolte elbisenin azizliğine(!) uğrayan model, göğüs frikiği vermekten kurtulamadı. Frikiğin oluşumunda öne doğru eğilmesinin önemsenemez payı da büyük tabii ama bunlar hep iş kazasıdır ve profesyonel modellerimizin başına gelebilir.

Geçen sene Victoria's Secret defilesi haberleri varken üstsüz yakalanmıştı, artık bu yaz da yakalanır ve yine bol bol Lara Surol izleriz.

Şimdi benim dikkatimi çeken detay; Sadri Yıldız'ın Lara Surol'dan pek bir farkı olmadığıdır. Sonuçta her ikisi de elinde olanı göstermiş ve haklı ilginin ve şöhretin tadını çıkarmıştır. İşte Sadri Yıldız'a gülerken (maalesef :)) Lara Surol'a da bakakaldık.

Maalesef Türkiye'de anlık olaylara çok daha fazla ilgi gösteriyor. İşte o yüzden biz de daha çok Sadri Yıldız gibi televizyon bombalarını ve böyle iş kazalarını daha bol bol izleriz.

Yine ekşisözlük'te okurken dikkatimi çeken Tuğba Karademir oldu.


29.03.2009 gecesi TSİ 01.38'de 2009 Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası'nda yarışacakmış. Türkiye'yi dünyada temsil eden nadir genç yeteneklerimizden biri ama bu gece haberlerde Tuğba'dan çok Lara'yı izleyeceğiz, çünkü (kusura bakma Tuğba ama!) senin göğsün gözükmemiş ya da buzda düşüp bir yerlerin açılmamış. İşte o yüzden Türkiye'nin çok büyük bir kısmının senin bu gece Türkiye'yi temsil edeceğinden haberin olmayacak.

Benden küçük olduğun için sana tavsiyem; Türkiye gibi bir yerde ilgi ve alaka görmek istiyorsan, iş kazalarını veya ani parlamaları unutma. Beni dinlersen sponsorlar senin için yarışmaya başlarlar ama şimdilik bu gece çok az kişinin kalbi seninle olacak.

Umarım en iyisini yaparsın ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edersin.


Fotoğraf: http://www.gecce.org/

2 yorum:

  1. en iyisini yaptı ve türkiyeyi en iyi şekilde temsil etti...
    bu akşam finalde yarısacak...:))

    YanıtlaSil
  2. Valla onun adına çok sevindim ama Türkiye'de ne kadar kişi duydu yaptığını ve duyacak orası elbette ayrı bir tartışma konusu.

    Bu gece uyuya kalmazsam inşallah izliycem :)

    YanıtlaSil