31 Mart 2009 Salı

Türkiye'de Kariyer

Almeda Abazi. 17 Yaşında 2008 Miss Globe Güzeli.

Geçen günlerde bir organizasyon için Türkiye'ye geldi ve ardından Ece Erken'in programına konuk oldu. O da yetmedi ardından bir süre sonra tekrar(!) konuk oldu. Tabii böyle bir güzelliğin Türkiye'de ilgi görmesi gayet doğaldı. Christina Aguilera ve Adriana Lima geldiği zaman da Türkiye'de ilgi çok fazlaydı. Bu genç güzelimiz de herhalde böyle ilgiye kayıtsız kalamadı ve kariyerine Türkiye'de devam edeceğini açıkladı.

17 yaşında olduğu için Lise eğitimine Türkiye'de devam edeceğini ve modellik kariyerine de Türkiye'den başlayacağını belirtmiş.

Açıkçası benim kafama bu düşünce pek yatmadı. Daha önceden de Türkiye'ye gelip, Türkiye'de kalan mankenlerimiz (artık bir kısmı yengemiz!!!) oldu.

Örneğin;

Raphaelle Ferrero, dünyanın bir ucundan bir organizasyon için Türkiye'ye geldi ve bir süre kadar bir Türk iş adamı ile beraberdi, sonra Türkiye'den ayrıldı ama herhalde Türkiye'yi unutmadı ki geri döndü, sonra ne oldu bilmiyorum.

Ivana Sert, yine mankenlik yapmak için ülkemize gelen mankenlerden biri. Bir organizasyonda tanıştığı Türk iş adamı ile evlendi ve sosyetenin en gözde isimlerinden ve trendsetter'ı.

Ece Erken (hemşeriyiz), Özlem Yıldız gibi zamanında medyatik isimler de zamanında mankenlik yapıyorlardı, oradan televizyona geçip, sonradan evlerinin kadınları oldu.

Kafama takılan detay; Türkiye, Paris değil, Milano hiç değil, yani buradan bir Cindy Crawford, bir Eva Herzigova gibi muhteşem manken çıkmaz. 17 yaşında eğitimini tamamlamak için Türkiye'ye gelmeni anlarım ama kariyerine başlangıç için Türkiye'yi seçmeni anlayamam. Senden önce Türkiye'ye bunun için gelen ablalarının hepsi evlenmiş, evde kocalarına yemek hazırlarken "yemekteyiz" programını izliyordur.

Almeda 5 dil biliyormuş. E git o zaman Fransa'da oku. Hem eğitimin daha iyi olur, hem de modellik için bu işin en has yerinde alttan başlarsın. Yoksa burada büyük defilelerde başlarsın, bir süre sonra gündemden düşersin, sonra bu düşüşten iş kazaları çıkmaya başlar. Kazalar da bitince ya bir kanalda magazin programı sunarsın ve evlenirsin yada evlenmez evine dönersin.

Yani elbette yaşının 17 olması ona çok şeyler vaat ediyor ama yanlış yerden başlamak da kariyeri için ona köstek olur. Umarım doğru işler yapar ve kariyerini yukarılara doğru taşır, Yoksa Türkiye'ye yeni bir yengemiz daha katılır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder