22 Mayıs 2009 Cuma

Hidayet Türkoğlu

Hidayet Türkoğlu, NBA'de bu sezon özellikle çok öne çıktı. Elbette önceki sezon MIP (En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu) ödülünü kazandığında da öne çıkmıştı ama bu sezon daha bir başka. Artık takımın etkili bir silahından çok, takımın lideri gibi oynamaya başladı.

Bu sezon Play-off'lar başladığında ilk rakipleri Philadelphia oldu. Andre Iguadala gibi oldukça atletik bir oyuncuyu savunuyordu ki, oldukça zorlandığını söyleyebilirim. Zaten 1 maç iyi oynadı ise 3 maç kayıpları oynamıştı.

İkinci seri Konferans yarı finalinde Boston ile oynarken resmen uyandı Hedo. Harika maçlar ve istatistikler ile geri döndü. Serinin 7. Maçında 25 Sayı 12 Asist ile oynadı ve Boston'un Play-off'ların 7. maçında kaybetmez kanunu bozdu.

Nba Konferans Finallerine, karşılaştığı rakipleri süpüren ve dinlenmiş bir şekilde gelen, Cleveland Cavaliers ile eşleştiler ve rakip bu sefer NBA'in Sezon MVP'si (En Değerli Oyuncusu) Lebron James idi. Açıkçası maçta savunmaya iyi başlasada, Lebron 49 sayıya ulaştı ama maç sonucunu Hidayet'in verdiği asist ile Rashard Lewis söyledi ve seride ilk maçı Orlando kazandı.

Hidayet ise 15 sayı 14 asist ve 6 ribaund ile takımın oyun kurucusu gibi oynadı ve maçı kazandırdı. Ayrıca attığı 14 asist ile Play-off'lardaki kişisel asist rekorunu geliştirdi. Bu gece yarısı ikinci maç oynanacak ve umarım Hidayet etkili oyunu ile deplasmandan 2. galibiyeti de alacak.

Haydi Hidayet bu gece kalbimiz seninle.
NBAvari'de söyleyelim: GO HEDO GO!!!

İzlemek isteyenler için maç:
23 Mayıs Cumartesi Cleveland - Orlando 03.30 NTV (CANLI)
25 Mayıs Pazartesi Orlando - Cleveland 03.30 NTV (CANLI)
27 Mayıs Çarşamba Orlando - Cleveland 03.30 NTV (CANLI)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder