23 Mayıs 2009 Cumartesi

Çok Yakında Sinemalarda: The Last Airbender

2009 yılında önümüzdeki yıllarda sinema filmi çekilecek animeleri ve comic'leri gördüğüm zaman animeye doyacağımızı düşünmüştüm. Sırasıyla baktığımda Wolverine, Dragonball, Magneto, Thor ve Avatar gibi en sevdiğim anime ve comic'lerin filmleri sinemaya uyarlanacaktı. Bir animesever olarak bu çok sevindirici haberdi.

2009 yılında ilk gösterime giren Dragonball: Evolution oldu ve açıkçası koca bir balon patladı. Zaten karakter seçimi, anime fanları tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu ve senaryo ise yayınlanan anime serisinden farklılıklar gösteriyordu. Film çıktığında beklenen olmuş; film hayranları tarafından yere vurulmuş, patlama yapması beklenen film deyim yerindeyse içinde patlamıştı. Açıkçası Emmy Rossum'un oynadığu Bulma karakteri dışında cast'i bende pek beğenmemiştim.

Ardından Wolverine fırtınası başladı. Elbette başrolde ilk X-Men üçlemesindeki Hugh Jackman vardı. Açıkçası Hugh Jackman fiziği itibariyle Wolverine'e en çok benzeyen oyuncuydu ve sadece comic'teki Wolverine'den birazcık uzundu. Film X-Men Origins olunca Wolverine karakterinin oluşumunu anlatan bir film olacaktı. Arkadaşım Leon'un da telefonda söylediği gibi hiçbir şey bilmeyen seyirciler için açıklayıcı bir film olsa da, IMDB'de yorum yapanların "Wolverine kötü bir film değil ama olması gerektiği kadar iyi bir film değil" söylemlerine de katılmamak elde değil. Dragonball kadar elde patlamadığına sevinmem gerekiyor. Gerçi Hugh Jackman eğer bu film tutmazsa, Wolverine karakterini oynamayacağını söylemişti ama bu filmden sonra sanırım 2012'de yayınlanacak The Avengers filminde oynayacaktır. Bu kadar Marvel karakterinin olduğu ve bu kadar usta ve ünlü oyuncunun olacağı bir filmi kaçırmayacaktır.

Marvel grubu The Avengers filmini çekmek için sıradaki X-Men Origins: Magneto ve The Might Thor diye iki film çekecek. Az çok cast'ler belli olacaktır. Magneto'yu ilk üçlemede oynayan Ian McKellen oynamalı, izlerken oyunculuğundan büyük keyif almıştım. Mitolojik İskandinav tanrısı Thor'u ise 83 doğumlu Chris Hemsworth oynayacakmış. Belki biraz daha yaşlı seçilseydi iyi olabilirdi aslında, malum Thor 26 yaşında değil. Henüz cast'leri dahi bitmemiş filmleri eleştirmek yanlış olur ama fan sayısı oldukça fazla olan yapımları, çizimleri sinemaya uyarlarken fanları dinlememek film için en ölümcül hata olacaktır. Wolverine için söylemesem de Dragonball için bu hatadan dolayı projenin yattığını rahatça söyleyebilirim. Senaryoyu yazanı bir bulursam..

Fan'ların yorumları dinlenmeden çekilen anime uyarlaması filmler listesine sanırım The Last Airbender filmini yada anime serisi olarak Avatar: The Last Airbender ekleyebilirim. Açıkçası filmin çekileceğini duymuştum ama bugün itibariyle sözlükte gördüğüm cast'ten sonra oldukça kararsız kaldım. Aang'in çocuk olması ve normal bir yüze sahip olmasından dolayı Aang için ciddi bir yorum yapmayacağım, hatta oyumu pozitif kullanabilirim. 12 yaşındaki Noah Ringer ayrıca Tae kwon do'da siyah kuşak sahibiymiş, oyunculuğu da iyiyse sanırım Aang ile mutlu olabilirim.


Diğer karakterler konusunda, Aang'in arkadaşları Sokka ve Katara ise aşağıdaki gibi


Sokka: Twilight'ın yıldızı Jackson RathborneKatara: Nicola Peltz

Tekrar baktığımda Sokka karakteri için Rathborne'u biraz esmerleştirip, saçını başını düzeltirsek sanırım olabilir ama Nicola Peltz'in Katara olması için esmerleşmesinden başka düzeltmelere de ihtiyacı olacaktır.

Aang için iyi, Sokka ve Katara için iyi dedim ama Fan'lar cast için kimi eleştiriyor derseniz. Aang'in düşmanı Prens Zuko ve Amcası Iroh. Amca Iroh'u Shaun Toub adlı İranlı bir oyuncu canlandıracakmış ama kısa boylu, oldukça kilolu ve tombul olan Iroh için fiziği pek tutmuyor gibi gözüküyor, çayı çok seviyorsa bilemem. İşte fotoğrafı, yorum sizin:

Gelelim benim en büyük hayalkırıklığıma (aslında iyiden kötüye doğru gittim) Prens Zuko:
Şu karizmayı şu arkadaş oynayacak ya! Ben başka birşey demiyorum. Hayır çekik gözlü değil, bir kere kafadan fizik ile yatıyor. Diğer karakterlerin hiçbiri çekik gözlü özelliği taşımaz iken, Zuko çekik gözlü ama bu arkadaşa da sağlam bir bakım yapsınlar o zaman. Çok büyük hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. En azından rolünü iyi yapar diye düşünüyordum ki, filmdeki bir sahnede fotoğrafını gördüm ve yara izi gözükmüyordu. Umarım o yara izini ben görmemişimdir. Zaten kıyafet üzerine yakışmamış. Hemen bakıyoruz:

Cast için filmin kötü adamlarını iyi seçmişler (Zuko melek zaten bunların yanında)


Fire Lord Ozai: Cliff Curtis

Komutan Zhao: Aasif Mandvi

Bu arada son olarak film setinden bir görüntü. Görüntü Grönland'tan geliyor. Yani tahminen Sokka ve Katara'nın köyünden:

Umarım film hayranlarını hayal kırıklığına uğratmaz. Dragonball iyi yıkılmış, Wolverine ile umutlandık. Umarım Avatar ile mutlu oluruz.

6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. noah ringer sevimli bir çocuk yüzü, gülümsediğinde aang'i anımsatabilir bile. o fotoğraftaki ifadesinde, avatarlaşacağı sahnelerde de bu işi kotarabilir de bir hava var sanki.

    castin gerisinin olan bitenle ilgisi yok. köyü, kostümleri görmek insanı heycanlandırıyor. film atmosfer yaratmakta başarılı olabilir gibi geliyor, ama, hikayenin, sevdiğimiz hikayeyle tutarlılığı az ya da fazlasıyla eksik bırakılmış olma ihtimalinden hiç bahsetmesek bile, diğer karakterler bizleri "onlar" olduklarına inandıramazlarsa, fiyasko olacak.

    YanıtlaSil
  3. Özellikle Prens Zuko'ya yapılır mı bu, fanları ayaklanır kesin :)

    YanıtlaSil
  4. Imdb'de gördüğüm kadarı ile Avatar'ı ne kadar beğendiler ise Zuko içinde o kadar küfür ediyorlar. Sonuçta Zuko çekik gözlü uzak doğulu iken, canlandıran arkadaş Hindistan'lı. Yani fiziksel bir benzerlik yok. Dragonball'da Amerikalılaştırıldığı için tutmadı. Tüm Uzakdoğulular gitmiş yerine Amerikalılar gelmişti. Umarım yakın zamanda bu hata yüzünden filmlerin tutmadığını da anlarlar. Yoksa daha çok küfrederiz Hollywood'a..

    YanıtlaSil
  5. cast nasıl olursa olsun hepimiz gidip izleyeceğiz ama iyi ama kötü o bileti alacağız. amaçda bu zaten iyimi oldu kötümü oldu karar vermeye gidiyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Ne yazık ki hepsi tam bir fiyasko eğer gerçekten bunlar oynayacaksa!
    Ben bir Avatar hayranı olarak bunu görünce yıkıldım. Bu filmi kim yaptırıyor anlamdım ki şöyle warner bros gibi (vb.) tanınmış iyi bir firma olsa bari ama sanki Bollywood filmi gibi görünüyor fotoğraflardan
    Anlamadığım diğer bir şey ise katara ve Sokka güney kutbunda olmalarına karşın esmer (en azında buğday tenli olabilir) olmaları gerekiyor (çizgi filminde en azından öyle) çizgi filme bağlı kalmak gerektiğini düşündüğümden dolayı beyaz tenli oyuncuları bu rollere vermek bayağı bi haksızlık oluyor. Ve ayrıca beyaz tenli ve çekik gözlü olması gereken Zukoyu oynayan ise Hint filmlerinden kaçmış biri. Yani elinizi vicdanınıza koyun bir! Amaç çizgi diziyi karalamak mı onu da anlamdım(!).
    Aang'e gelince baş rolde olduğundan biraz daha yakışıklı olabilirmiş (sonuçta benziyor olsa bile amaç izleyiciyi bu filme çekmek olmalı)
    Sonunda bir iyi yorum yapıyorum ; en azından Ateş Kralı Ozai'nin suratına benzer bir yüz bulmuşlar bu hiç olmazsa iyi bir gelişme diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil