16 Mayıs 2009 Cumartesi

Çıplak R&B Şarkıcıları Haftası

Amerika'da bu yıl kabul edilen bir bayram oldu açıkçası. Fotoğraf veya videoların internete sızması, uzun zamandan beri internet ile hayatımızda olan birşey. Mayıs ayının ilk haftasında önce Cassie'nin ardından Rihanna'nın fotoğrafları internet aleminde Mayıs ayının en çok tıklanan konuları oldu. Tahminimce aynı zamana gelmesi tesadüf olmuştur elbette; çünkü Cassie'nin bilgisayarı hacklenmiş ve fotoğrafları nete sızınca: "Daha önce hiç göğüs görmemiş gibi davranmayın" diyerek resimleri kabul etmiş olmasına rağmen Rihanna baştan kabul etmemiş, yayın yasağı koydurtmaya çalışmış ama maalesef gerçekten kaçamadı ve yayıldı ve Amerika'da Mayıs ayının ilk haftası "Çıplak R&B Şarkıcıları" olarak kabul edildi ve ilk sene böyle kutlandı.

Açıkçası bu sızma görüntüleri ilk kim yaptı bilmiyorum ama ilk ciddi bombaların Paris Hilton ile başladığı, ardından Vida Guerra ve Kim Kardashian'ın bu işlerden ciddi prim yaptığını biliyoruz.

Özellikle Paris Hilton, bu kasedi çıkmadan önce sadece Jet-Set Sosyetede soyadı ile varolan şımark bir genç kız iken, bu skandalın ardından başlı başına bir celebrity (ünlü) oldu.

Açıkçası bu videonun çalındığı ve bir firmaya satıldığı duyulmuştu. Daha sonra Paris Hilton'a bir miktar para ödeyerek, yayın hakkını satın aldı ve ilk resmi celebrity tape (bizdeki adı ile söylemeyeyim.) olarak raflardaki(!) yerini aldı.

Ardından Vida Guerra'nın hacklenen telefonu ile telefonundaki özel fotoğrafları çalındı ve internete sızdı. Açıkçası bununla ilgili bir haber yoktu. Fotolardan dolayı üzüntü duyduğunu sanmam, çünkü bu olaydan sonra magazin basını oldukça ilgilendi kendisiyle. Ardından Playboy'a soyundu ve birçok magazin dergisinin kapağında yer aldı.

Vida Guerra, Paris Hilton kadar büyük bir ilgiyle karşılanmamış olabilir ama Paris, kankası Kim Kardashian'a (KK) işin inceliklerini öğretmiş ki; KK şu anda Paris Hilton'dan bile popüler. Ünlü bir rapçi ile çektikleri görüntülerin internete sızmasından sonra, Vivid firması görüntüleri satın aldı ve KK bu işten de hem para, hem şöhret kazandı.

Ne tesadüftür, Vida Guerra gibi o da Playboy'a ve birçok erkek dergisine soyundu. Şimdi MTV'de bir program sunuyor ve gittiği her yerde magazin basını tarafından sıkıca takip ediliyor.

Artık önümüzdeki sene kiminle kutlarlar bilmiyorum ama İnternet sayesinde bu olayın sonu gelmeyecek gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder