28 Nisan 2009 Salı

Bizden adam olmaz!

Dün sabah iş yerinde ekşisözlük'ü okurken, bostancı'da çatışma sesleri diye bir başlıkta çatışma çıktığını okumuştum ama açıkçası pek de umursamamıştım. Hem şu anda yaşadığım şehir Çorlu / Tekirdağ'da, hem de 4 sene boyunca okuduğum İzmir'de nadir de olsa olan birşeydi çatışma.

Daha sonra haber sitelerinden olayın bir terör örgütüne (adam kendi reklamını yaptı, biz yapmayalım!!) ait hücre evine ve örgüt evine baskın yapıldığı ortaya çıktı. Benim gibi İstanbul'da yaşamayanlar için bu durum sadece bir haber olarak duruyordu. Daha sonra öğlen olduğunda çatışma da 1 başkomiserin ve 1 vatandaşın şehit olduğunu, 7 polisin yaralandığı söylenmişti. Saldırganın rastgele ateş açtığını ve vatandaşı öyle vurduğunu, polisleri ise çatışmada vurduğunu düşünmüştüm ki, akşam haberlerini izlerken sarsıldım.

Durum benim tahmin ettiğimden kötü idi; Polis sabahın erken saatlerinde baskın yapınca çevrede önlem almayı gerek görmemiş, ki o saatte de çok fazla insan etrafta olmaması itibariyle olabilecek bir karar. Baskın yapılan hücre evi hazırlıklı olunca çatışma toplamda 6 saat sürmüş. İşte ilk dalganın başarılı olamamasından sonra arka plandaki güvenlik şeridi oluşturulmuş. Amma velakin, çatışma seslerini duyan yurdum insanı da almış eline çekirdeği tribün kurmuş güvenlik şeridinin etrafına, ama baskın yapılan evden açılan bir ateş ve ateşin sonucu:

Görüntü biraz kanlı oldu biliyorum ama sanırım hayatın gerçeği, RTÜK bile geç de olsa farkına vardı görüntülerin ve haber yasağı koydu bu haber için ama işte maalesef biz daha bunun farkına varamadık. Güvenlik şeridi denen şey ateş hattına girmemize engel ama bir kurşun sadece birkaç yüz metre gitmiyor bildiğiniz veya bilmediğiniz gibi. o yüzden emniyet şeridine güvenip arkasından çatışma izlemek de pek akıllıca değil.

Bu 16 yaşındaki kardeşimiz, bu hatasının bedelini şakağından vurularak ve ateş hattında çatışma güçlü olduğundan bir süre müdahale edilemediği için yerde kalarak ödedi. Allah rahmet eylesin kendisine.

Ayrıca yanılmıyorsam NTV kameramanı da çekim yaparken kulağını sıyıran bir kurşun ile yaralandı ama hep olayın sıcaklığı ile duymadı, daha sonra ortaya çıkıyor ama 1 cm soldan ateş açılsa imiş, kurşun gözüne girecekti.

Akşam haberlerde canımı sıkan ise polisin tedbir almadığıydı. Aslında polis biraz hazırlıksız yakalanmış gibime geldi açıkçası. Hani baskını yaparız alırız gibi öyle olmayınca, bir süreliğine kaos ortamı yaşandı tedbirler alındı ama Halk uzaklaştırılmadı. Otorite seven halkım da kendi düşünüp uzaklaşmayınca maalesef ortaya böyle bir sonuç çıktı.

Bu olayda polisin ihmalkarlığının olup olmadığı sorgulanabilir ama halkın kesinlikle hatalı olduğu söylebilirim. Seni korumakla görevli olan insanlar olayın sıcaklığı ve şaşkınlığı yüzünden tedbirleri yeterli seviyede bile almış olsa, çatışma bölgesinde senin ne işin var be güzel ülkemin insanı. İşte bu merak ve tedbirsizlik yüzden bizden adam olmaz.

Resim: internethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder